Skip to content

Sangria

De Smikkelplank_Recepten_Sangria

De klassieke Spaanse zomerborrel

Ca. 20 minuten + 4 uur wachttijd 6 personen

Ingrediënten:
2,5 dl water
150 gr suiker
1 citroen
3 sinaasappels
4 perziken of nectarines
250 gr pitloze kersen
1 fles Spaanse rode wijn
50 ml gin of sinaasappellikeur

Doe het water in een pan, voeg de suiker toe en breng op een hoog vuur aan de kook.
Was de citroenen en 1 sinaasappel goed. Schil daarna de citroenen en 1 sinaasappel dun af. Voeg de schillen bij het suikerwater en laat het mengsel in 5 tot 8 minuten tot een siroop koken.
Verwijder de schillen en schenk de siroop in een grote kom. Laat afkoelen. Voeg dan al roerend de rode wijn en de gin of sinaasappellikeur toe. Snijd de overige sinaasappels in partjes. Maak de perziken of nectarines schoon en snijd in partjes. Voeg de partjes sinaasappel en perziken samen met de kersen toe aan de sangria en zet minstens 4 uur koel. Koud serveren, eventueel met ijsblokjes.
Heerlijk op een warme zomeravond!

Origineel cadeau nodig?